Trump får Christies støtte på vei mot «supertirsdag»

New Jersey-guvernør Chris Christie gir nå sin støtte til Donald Trump.
New Jersey-guvernør Chris Christie gir nå sin støtte til Donald Trump. Foto: Gretchen Ertl / Reuters

New Jersey-guvernør Chris Christie, som nylig trakk seg fra Republikanernes nominasjonskamp, støtter Donald Trumps kandidatur.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Ingen vil kjempe mer for det amerikanske folk enn Trump, sa Christie på en pressekonferanse i Fort Worth i Texas før Trump holdt et folkemøte med sine velgere fredag.

For to uker siden ga Christie opp forsøket på å bli republikansk presidentkandidat etter å ha endte på sjetteplass i New Hampshire med 7 prosent av stemmene.

Nå vil han altså støtte eiendomsmogulen og mangemilliardæren Trump.

– Trump er en som holder ord, sa New Jersey-guvernøren mens Trump selv takket med å si at støtten betød mye for ham og var viktig å ha med seg videre i nominasjonskampen.

Les også: Rubio og Cruz i samlet angrep på Trump

– Kan slå Hillary

Støtten fra New Jersey-guvernøren gir Trump drahjelp før neste ukes «supertirsdag», når det avholdes primærvalg i tolv delstater.

Til nå har Donald Trump vunnet tre av de fire første nominasjonsrundene på republikansk side og ligger klart best an på de nasjonale målingene.

Christie mener Trump er den av de republikanske kandidatene som har best sjanse til å slå Demokratenes Hillary Clinton.

– Trump vil gjøre det som trengs for å beskytte folk og skape flere jobber, fastslo New Jersey-guvernøren.

Les også: Donald Trump vant som ventet i Nevada

Sterkere posisjon

Hilde Eliassen Restad, førsteamanuensis ved Bjørknes Høyskole og tidligere seniorforsker ved Norsk utenrikspolitisk institutt (NUPI), mener Trump har befestet sin posisjon.

– Den store testen kommer 1. mars. Hvis Rubio eller Cruz ikke vinner noen delstater da, er Trump nesten sikret nominasjonen, sa Restad til NTB onsdag.

Trump har blant annet lovet å få bygd en mur på den amerikansk-mexicanske grensen for å stoppe ulovlig innvandring og krevd at muslimer får et midlertidig forbud mot å reise til USA.

Personvernpolicy