Europeiske land enige om å begrense migrantstrømmen

Etter fire dager på en bensinstasjon fikk migrantene nok. Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politisjefer i Slovenia, Østerrike, Makedonia, Serbia og Kroatia er enige om å begrense migrantstrømmen til rundt 580 personer per dag, ifølge slovensk politi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politisjefene har forpliktet seg til å begrense antall daglige reiser gjennom «land på Vest-Balkan til et antall som vil gjøre det mulig å gjennomføre en kontroll av enhver migrant i henhold til Schengen-regelverket», sier politiet i en uttalelse til Reuters fredag.

Serbias innenriksminister Nebojsa Stefanovic sier at landet har blitt formelt informert om at Kroatia og Slovenia ikke vil ta inn mer enn 500 migranter per dag. Det er langt færre enn de som daglig prøver å komme inn i EU.

Les også: LO slakter Stormbergs flyktning-forslag

Etter fire dager på bensinstasjonen fikk de nok

Endringen hindrer ikke migranter i å prøve å ta seg videre. I videoen øverst i saken møter du migranter som har oppholdt seg på en bensinstasjon i den greske byen Polikastro i fire dager, uten tilgang på dusj eller seng.

De har bestemt seg for å prøve å komme seg inn i Makedonia, på tross av at det er et av landene som vil begrense den daglige migranstrømmen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: FN: Hvert 122. menneske her i verden er flyktning

Ytterligere press på Hellas

Valget om å begrense migrantstrømmen til enkelte land kan føre til ytterligere press i nettopp Hellas og andre steder langs Balkan-ruten som migrantene har tatt.

Tusenvis er allerede fast i Hellas, som mottar rundt 2.000 migranter daglig fra Tyrkia.

Stefanovic sier det for tiden er rundt 2.000 personer i Serbia som venter på å dra videre. Et gjennomsnitt på 10.000 personer tok seg inn i EU hver dag da tilstrømningen var på sitt høyeste i fjor.

Les også: 105 år gammel flyktning håper på bedre liv i Europa