Russland venter støtte til plan om våpenhvile

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov (t.v.) håndhilser på generalsekretær i Den arabiske liga Nabil Elaraby under en pressekonferanse i Moskva fredag. Foto: Reuters / NTB scanpix
Russlands utenriksminister Sergej Lavrov (t.v.) håndhilser på generalsekretær i Den arabiske liga Nabil Elaraby under en pressekonferanse i Moskva fredag. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Russland forventer at FNs sikkerhetsråd støtter planen om en våpenstillstand i Syria, men ingen kan garantere 100 prosent at planen blir gjennomført, sier landets utenriksminister.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sergej Lavrov benyttet også en pressekonferanse fredag til å oppfordre USA og dets allierte til å avstå fra «tvetydighet» rundt en eventuell plan B for Syria, samt å skrinlegge enhver idé om å igangsette en bakkeoperasjon der.

De 17 landene i Den internasjonale støttegruppen for Syria (ISSG) møtes fredag i Genève for å jobbe videre med detaljer i avtalen, som er fremforhandlet av Moskva og Washington. FNs sikkerhetsråd ventes å slutte opp om avtalen fredag kveld norsk tid.

Personvernpolicy