EU-ministre møtes til nye flyktningsamtaler

Flyktninger og migranter står i matkø i en leir ved den gresk-makedonske grensen nær den greske landsbyen Idomeni.
Flyktninger og migranter står i matkø i en leir ved den gresk-makedonske grensen nær den greske landsbyen Idomeni. Foto: Yannis Behrakis / Reuters

EUs justis- og innenriksministre møtes i Brussel torsdag til nye samtaler om tiltak rettet mot flyktningsituasjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Brussel kommer Østerrike og åtte land fra Balkan til å legge fram forslag om å blant annet kreve fingeravtrykk av alle som kommer inn i EU og å nekte adgang til alle som ikke har pass eller har falske dokumenter, melder BBC.

Landene er blitt enige om å begrense antall flyktninger og migranter de skal ta imot. Dette er blitt kraftig kritisert av Hellas, hvor tusener er strandet etter at Makedonia ikke lenger slipper inn afghanere.

Østerrikes innenriksminister Johanna Mikl-Leitner mener flyktningsituasjonen kan true EUs overlevelse dersom den ikke kommer under kontroll.

Over 100.000 migranter har kommet til Europa så langt i år.

Hellas raser over tiltakene Østerrike og landene i Balkan har innført for å bremse innvandringen.

Hellas' statsminister Alexis Tsipras sier hans land er i ferd med å bli et permanent lager av skjebner og ikke bør være alene om å håndtere krisen.

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) deltar i møtet i Brussel. I forkant har justisminister Anders Anundsen (Frp) varslet at Norge og de andre Schengen-landene kan komme til å skjerpe dokumentkontrollen også for egne borgere som krysser yttergrensene, ifølge VG

Personvernpolicy