17 drept i IS-angrep i Libya

Fredag bombet USA IS-stillinger i utkanten av Sabratha. Foto Reuters / NTB scanpix
Fredag bombet USA IS-stillinger i utkanten av Sabratha. Foto Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Krigere fra ekstremistgruppa IS har drept 17 personer fra lokale sikkerhetsstyrker under et angrep i den libyske byen Sabratha, melder myndigheter i byen onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

IS har dratt fordel av det politiske kaoset til å etablere seg i Libya. Blant annet har krigere med forbindelse til ekstremistgruppa tatt kontroll over byen Sirte og utfører angrep i flere andre byer.

Kampene i Sabratha startet natt til onsdag, da lokale sikkerhetsstyrker angrep det de mistenkte var skjulesteder for IS-tilhengere 15 kilometer sør for byen, skriver bystyret i en pressemelding.

Les også: Svensk jente sendte desperat bønn om hjelp fra IS-område

– Deretter dro IS-krigerne fordel av at det var mindre sikkerhet i bykjernen, het det videre i pressemeldingen.

– Seks medlemmer fra sikkerhetsstyrken ble drept i kampene, og ytterligere elleve ble halshogget da IS-krigere inntok en av sikkerhetstjenestens bygninger i byen, sier ordføreren i Sabratha, Hussein al-Thwadi.

En kilde i sikkerhetsstyrkene i byen Zintan sa onsdag at de hadde gått med på å ta imot fem skadde sikkerhetsstyrkemedlemmer fra Sabratha. De to byene har sluttet seg til forskjellige sider i konflikten om hvem som skal styre landet. Zintan støtter den internasjonalt anerkjente regjeringen, mens Sabratha støtter en rivaliserende regjering.

Les også: IS tar ansvar for blodbad i syriske storbyer

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus