17 drept i IS-angrep i Libya

Fredag bombet USA IS-stillinger i utkanten av Sabratha. Foto Reuters / NTB scanpix
Fredag bombet USA IS-stillinger i utkanten av Sabratha. Foto Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Krigere fra ekstremistgruppa IS har drept 17 personer fra lokale sikkerhetsstyrker under et angrep i den libyske byen Sabratha, melder myndigheter i byen onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

IS har dratt fordel av det politiske kaoset til å etablere seg i Libya. Blant annet har krigere med forbindelse til ekstremistgruppa tatt kontroll over byen Sirte og utfører angrep i flere andre byer.

Kampene i Sabratha startet natt til onsdag, da lokale sikkerhetsstyrker angrep det de mistenkte var skjulesteder for IS-tilhengere 15 kilometer sør for byen, skriver bystyret i en pressemelding.

Les også: Svensk jente sendte desperat bønn om hjelp fra IS-område

– Deretter dro IS-krigerne fordel av at det var mindre sikkerhet i bykjernen, het det videre i pressemeldingen.

– Seks medlemmer fra sikkerhetsstyrken ble drept i kampene, og ytterligere elleve ble halshogget da IS-krigere inntok en av sikkerhetstjenestens bygninger i byen, sier ordføreren i Sabratha, Hussein al-Thwadi.

En kilde i sikkerhetsstyrkene i byen Zintan sa onsdag at de hadde gått med på å ta imot fem skadde sikkerhetsstyrkemedlemmer fra Sabratha. De to byene har sluttet seg til forskjellige sider i konflikten om hvem som skal styre landet. Zintan støtter den internasjonalt anerkjente regjeringen, mens Sabratha støtter en rivaliserende regjering.

Les også: IS tar ansvar for blodbad i syriske storbyer

Personvernpolicy