Fortsatt uviss skjebne for dansk minister

Statsminister Lars Løkke Rasmussen sliter med støttepartiet De Konservative i Danmark. Se opptaket av pressekonferansen statsministeren holdt onsdag.

De Konservative i Danmark har fortsatt mistillit til miljø- og matministeren, men godtar å fortsette forhandlingene for å løse regjeringskrisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag ettermiddag holdt statsminister Lars Løkke Rasmussen krisemøte med de andre partilederne for de blå partiene. Møtet ble holdt i forbindelse med at De Konservative tirsdag slo fast at de ikke lenger har tillit til miljø- og matminister Eva Kjer Hansen.

I etterkant av møtet sier De Konservatives leder Søren Pape Poulsen at hans mening er den samme.

– Det har ikke skjedd en utvikling i våre holdninger. Jeg konstaterer bare at vi nå får noen dager med forhandlinger om en tilleggspakke, sier han, og legger til:

– At jeg har vært på møte med statsministeren betyr ikke at vi plutselig har fått tillit til miljø- og matministeren.

Les også: Regjeringskrise i Danmark

Skal forhandle

Statsminister Lars Løkke Rasmussen omtaler onsdagens møte som «konstruktivt», og slår fast at han torsdag fortsette forhandlingene med de andre borgerlige partiene for å få på plass en tilleggsavtale til regjeringens omstridte landbrukspakke.

– Vi har besluttet at vi vil bruke noen dager til å forhandle fram en tilleggspakke etter at Folketinget i morgen har vedtatt landbrukspakken, sier Løkke Rasmussen.

De Konservative gjorde det tirsdag klart at partiet ikke lenger har tillit til miljø- og matminister Eva Kjer Hansen. De mener hun har ført Folketinget bak lyset ved å fremstille landbrukspakken som mer miljøvennlig enn den i realiteten er.

Dårlig løsning

Løkke Rasmussen har avvist kritikken og fastholdt at han fortsatt har tillit til ministeren.

Han insisterer på at saken handler om langt mer enn landbrukspolitikk.

– Det handler dypest sett om det borgerlige prosjektet er levedyktig. Om det er tillit mellom partiene, sa Løkke Rasmussen på en presskonferanse tidligere onsdag.

Han sier også at han har svært vanskelig for å forstå støttepartiets kritikk, og at han synes det vil være en dårlig løsning å sparke Kjer Hansen ettersom han ikke kan se at hun har gjort noe galt.

Pape Poulsen har understreket at De Konservative ikke frykter nyvalg dersom det skulle bli resultatet av konflikten.

Personvernpolicy