23 omkom i flyulykke i Nepal

Det var et Twin Otter-fly fra Tara Air av denne typen som styrtet i en fjellside i Nepal onsdag.
Det var et Twin Otter-fly fra Tara Air av denne typen som styrtet i en fjellside i Nepal onsdag. Foto: Navesh Chitrakar / Reuters

Alle de 23 som var om bord mistet livet da et fly krasjet i en fjellside i Nepal onsdag, opplyser myndighetene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyet hadde 20 passasjerer og en besetning på tre personer. Flyet fra selskapet Tara Air var på vei fra Pokhara til Jomsom da det forsvant i et fjellområde i Myagdi-distriktet sentralt i landet onsdag.

Dårlig vær gjorde letearbeidet vanskelig, men flere timer senere ble det utbrente vraket funnet. Alle som var om bord omkom, opplyser politibetjent Bishwa Raj Khadka.

Flesteparten av passasjerene var nepalesere. Ifølge politiets opplysninger var det to utlendinger på passasjerlisten – en fra Kuwait og en fra Kina.

Årsaken til flyulykken er ukjent.

Flyulykker forekommer med jevne mellomrom i Nepal. Flesteparten av ulykkene de siste årene settes i sammenheng med uerfarne piloter, svikt i dømmekraft og utilstrekkelig vedlikehold. Alle landets flyselskaper står oppført på EUs svarteliste og forbys å fly i EU.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus