Kraftverkbygning raste sammen i England

Se amatørvideo fra stedet.

Minst én person er omkommet i en bygningskollaps på et nedlagt kullkraftverk i England, ifølge lokale myndigheter. Tre personer er savnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politifolk, flere ambulanser og minst ett helikopter ble sendt til kraftstasjonen Didcot A i Oxfordshire tirsdag. Politiet sier det har skjedd en «større hendelse» og at flere personer er skadd eller omkommet, melder BBC.

– Jeg kan bekrefte at redningsarbeidet pågår og at det har vært ett dødsfall. Fem personer er sendt til sykehus, og tre er savnet, sier Mat Carlile fra brannvesenet i Thames Valley.

Bilder fra stedet viser at halvparten av en stor bygning har rast sammen. Ifølge de første meldingene om ulykken skyldtes kollapsen en eksplosjon. Dette avviser imidlertid brannvesenet overfor avisa Oxford Mail.

Det var planlagt rivningsarbeider om ti dager, og det skal nå etterforskes hvorfor bygningen gikk i bakken allerede nå.

Kraftverket ble nedlagt i 2013, og tre store kjøletårn på stedet ble revet året etter. Sammet år var det en stor brann som følge av en elektrisk feil ved gasskraftverket Didcot B som ligger like i nærheten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus