Cameron ut mot Norges EU-løsning – igjen

– Dersom vi forlater EU, men likevel får en full avtale om tilgang til det indre markedet, slik som Norge, kommer vi fortsatt til å måtte forholde oss til alle EU-reguleringene, men ikke ha et ord med på laget om reglene, sa Storbritannias statsminister David Cameron i sitt innlegg i parlamentet mandag. Foto: Stefan Wermuth / Reuters / NTB scanpix
– Dersom vi forlater EU, men likevel får en full avtale om tilgang til det indre markedet, slik som Norge, kommer vi fortsatt til å måtte forholde oss til alle EU-reguleringene, men ikke ha et ord med på laget om reglene, sa Storbritannias statsminister David Cameron i sitt innlegg i parlamentet mandag. Foto: Stefan Wermuth / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Storbritannias statsminister David Cameron bruker igjen Norge som eksempel når han skal advare britene mot å forlate EU.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dersom vi forlater EU, men likevel får en full avtale om tilgang til det indre markedet, slik som Norge, kommer vi fortsatt til å måtte forholde oss til alle EU-reguleringene, men ikke ha et ord med på laget om reglene, sa Cameron i sin tale i parlamentet mandag.

Den britiske statsministeren siterte videre en tidligere europapolitisk talsperson i Høyre:

«For å bestemme i Europa, må man være i Europa. Vil man bli styrt av Europa, bli med Norge i EØS».

Les også: Cameron håper på økt EU-støtte i Parlamentet

Det var ikke første gang den britiske statsministeren trakk fram Norge som eksempel etter at den nye avtalen var fremforhandlet med de 27 andre EU-landene.

Se på Norge og Sveits, sa han rett etter at avtalen var i havn.

Les også: Cameron: – Storbritannia tryggere og sterkere i EU

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus