Cameron håper på økt EU-støtte i Parlamentet

Statsminister David Cameron i London lørdag, da han erklærte at folkeavstemningen om fortsatt EU-medlemskap skal holdes 23. juni. Foto: Toby Melville / Reuters / NTB scanpix
Statsminister David Cameron i London lørdag, da han erklærte at folkeavstemningen om fortsatt EU-medlemskap skal holdes 23. juni. Foto: Toby Melville / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Statsminister David Cameron håper å overbevise flere av sine egne partifeller om at det er best å bli i EU når han presenterer den nye avtalen med unionen i Parlamentet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag ettermiddag skal han legge fram resultatet av forhandlingene med de andre EU-landene i den britiske nasjonalforsamlingen.

Cameron kan uansett glede seg over støtte fra flertallet av medlemmene av sin egen regjering. Både utenriksminister Philip Hammond, forsvarsminister Michael Fallon og innenriksminister Theresa May har sagt de vil stemme for fortsatt EU-medlemskap i folkeavstemningen som skal holdes 23. juni.

Les også: Cameron: – Storbritannia tryggere og sterkere i EU

Flere andre ministre sto imidlertid fram som nei-folk etter at avtalen med EU kom i havn før helgen. Og nei-siden sikret seg en svært viktig støttespiller da Londons populære ordfører Boris Johnson søndag erklærte at han vil stemme for utmeldelse av EU i folkeavstemningen.

Meningsmålingene tyder likevel på at nei-siden må belage seg på å kjempe i motbakke. 48 prosent svarte at de vil bli i unionen, mens 33 prosent svarte at de ønsker utmelding i en måling utført for avisa Daily Mail nylig.

Les også:

London-ordfører gir medvind til britisk neiside

Solberg: – Britene har fått en god avtale

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus