Snowden kan være villig til å la seg utlevere

Edward Snowden risikerer opptil 30 års fengsel dersom han vender hjem. Foto: Andrew Kelly (Reuters / NTB scanpix)
Edward Snowden risikerer opptil 30 års fengsel dersom han vender hjem. Foto: Andrew Kelly (Reuters / NTB scanpix)

Edward Snowden sier i en nettsamtale fra Russland at han er villig til å la seg utlevere til USA dersom den amerikanske regjeringen kan garantere at han får en rettferdig rettssak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Snowden snakket med en gruppe tilhørere i den amerikanske delstaten New Hampshire da han kom med uttalelsen. Anledningen var lørdagens New Hampshire Liberty Forum.

Den tidligere konsulenten for sikkerhetsmyndigheten National Security Agency (NSA) lekket i 2013 ut hemmelige dokumenter som viser at USA driver utstrakt overvåking. Deretter forlot han landet og endte til slutt opp i Russland. Han risikerer opptil 30 års fengsel dersom han vender hjem.

Les også: Putin: – Lettere å gi asyl til Assad enn Snowden

Snowden har tidligere snakket om å tilby seg å komme tilbake og til og med gå i fengsel. Lørdag sa han at han ba om en rettferdig rettergang hvor han kan forsvare seg basert på offentlighetens interesse før en jury avgjør saken mot ham.

Les også:

Edward Snowden villig til å gå i fengsel i USA

Snowden vurderer å saksøke Norge

USA har bedt Norge om å pågripe Snowden

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus