Touadera vant presidentvalget i Den sentralafrikanske republikk

Faustin-Archange Touadera, som her avlegger sin stemme, har vunnet presidentvalget i Den sentralafrikanske republikk, viser foreløpige resultater. Foto: Siegfried Modola / Reuters / NTB scanpix
Faustin-Archange Touadera, som her avlegger sin stemme, har vunnet presidentvalget i Den sentralafrikanske republikk, viser foreløpige resultater. Foto: Siegfried Modola / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tidligere statsminister Archange Touadera vant presidentvalget i Den sentralafrikanske republikk, med totalt 62,7 prosents oppslutning, viser foreløpige tall.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Valget ses på som et skritt på veien for å gjeninnføre demokrati og stanse volden mellom religiøse grupper i landet. De foreløpige resultatene fra andre valgomgang 14. november ble kunngjort av den nasjonale valgkommisjonens president Marie-Madeleine Nkouet.

Touaderas utfordrer, Anicet-Georges Dologuele, som også har vært statsminister, fikk 37,3 prosent av stemmene.

Den sentralafrikanske republikk har vært preget av voldelig konflikt mellom den kristne anti-Balaka-militsen og muslimske Seleka-opprørere siden de sistnevnte styrtet landets kristne president François Bozize i 2013.

Kristne militsstyrker regjerer i dag i de sørvestlige delene av landet, mens Seleka i stor grad har kontroll i nordøst.

FN har sendt en fredsbevarende styrke på 11.000 soldater til landet, men styrken er ifølge Amnesty International for liten og for dårlig utstyrt til å kunne løse oppgaven. Frankrike har også en styrke på 900 soldater i Den sentralafrikanske republikk.

MINUSCA-styrken har også vært rammet av flere skandaler, og soldater i styrken anklages blant annet for seksuelle overgrep mot mindreårige.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus