Europol med ny advarsel om fremmedkrigere

<p>En skjermdump viser et IS-flagg festet på en bil i nærheten av Al-Shadadi fredag etter at USA-støttede syriske opprørere gjenerobret området fra IS. Foto: Reuters / NTB scanpix</p>
En skjermdump viser et IS-flagg festet på en bil i nærheten av Al-Shadadi fredag etter at USA-støttede syriske opprørere gjenerobret området fra IS. Foto: Reuters / NTB scanpix

Det europeiske politisamarbeidet Europol advarer mot faren for et større terrorangrep fra hjemvendte fremmedkrigere med IS-tilhørighet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Europa står nå foran den største terrortrusselen på over ti år, sa Europol-direktør Rob Wainwright til Neuen Osnabrücker Zeitung fredag.

Europol har siden en tid tilbake anslått at mellom 3.000 og 5.000 europeere som har kriget for IS eller andre ekstremistgrupper i Syria og Irak, har vendt hjem med kamperfaring.

Les også: Brende: – Viktig at ISIL drives tilbake

– Det økende tallet på fremmedkrigere stiller EU-landene overfor helt nye utfordringer, sier Wainwright.

Europol regner med at IS eller andre grupper kan komme til å utføre et nytt terrorangrep med et stort antall drepte et eller annen sted i Europa.

Flyktningstrømmen fra Syria og Irak til Europa fører ikke nødvendigvis til noen økt terrorfare, påpeker Europol.

Les også: USA ønsker mer arabisk hjelp mot IS

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus