3.000 par gift i Den forente families massebryllup

Nygifte par etter i Den forente families kirkesamfunn. Foto: Kim Hon-ji (Reuters / NTB scanpix)
Nygifte par etter i Den forente families kirkesamfunn. Foto: Kim Hon-ji (Reuters / NTB scanpix)

Tusener av par ble gift i det koreanske kirkesamfunnet Den forente familie lørdag. Enken etter grunnleggeren ledet arrangementet på en enorm stadion.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De 3.000 parene fra 62 forskjellige land var helt likt kledd. Store massebryllup, som ofte holdes på sportsstadioner, har vært et av kjennetegnene for samfunnet som ble grunnlagt av Sun i 1954.

Den avdøde grunnleggeren Sun Myung-moons enke Han Hak-ja oppfordret tilhengerne til å gjøre alt de kan for å utføre oppdraget med å «bygge himmelen på jorden» innen år 2020.

Les også: Brudgom ødela eget bryllup

Massebryllupene startet på 1960-tallet med et titalls par. I 1997 giftet 30.000 par seg i Washington, og to år etter lovet 21.000 par hverandre evig troskap på den olympiske stadion i Seoul.

Mange av parene er satt sammen av Sun selv, som forkynte til sine tilhengere at romantisk kjærlighet leder til seksuell løssluppenhet, dårlig sammensatte par og dysfunksjonelle samfunn. Sun foretrakk giftermål på tvers av kulturer, noe som ofte betydde at parene ikke hadde noe felles språk.

To tredeler av parene som deltok ved lørdagens seremoni var allerede gift, men ønsket å fornye løftene som medlemmer av kirkesamfunnet.

Les også: Gikk glipp av slektningens bryllup – fikk sjokkregning

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus