Trump: – Irak-invasjonen kanskje tidenes verste beslutning

<p>Donald Trump innrømmer at han kan ha støttet en forestående invasjon av Irak i 2002, men framholder at innen krigen startet året etter, var han imot den. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB scanpix</p>
Donald Trump innrømmer at han kan ha støttet en forestående invasjon av Irak i 2002, men framholder at innen krigen startet året etter, var han imot den. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB scanpix

Donald Trump sier invasjonen av Irak muligens var den verste beslutningen fra en amerikansk president noensinne, men innrømmer at han i sin tid «kan ha» støttet invasjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mangemilliardæren som prøver å bli Republikanernes presidentkandidat, er i likhet med mange andre amerikanske politikere og beslutningstakere etterpåklok i vurderingen av invasjonen i 2003.

– Når det kommer til stykket, så fantes det ingen masseødeleggelsesvåpen, sa Trump under et valgmøte i regi av CNN i forkant av lørdagens nominasjonsvalg i South Carolina.

– Jeg kan si det ganske enkelt. Det å gå inn i Irak kan ha vært den verste beslutningen som noen noensinne, som en president har tatt i dette landets historie, sa Trump.

Les også: Paven hardt ut mot Donald Trump: – Kan ikke kalle seg kristen

Han har de siste dagene gått i strupen på George W. Bush, storebroren til rival Jeb, og hans krig i Irak.

– Krigen i Irak startet hele destabiliseringen av Midtøsten, det var starten på ISIS, Libya og Syria, hevdet Trump i sin analyse overfor velgerne i South Carolina.

I 2002 var imidlertid Trump langt mer enig med Bush, viser et intervju som Buzzfeed News har gravd fram. På spørsmål om han ville støtte en invasjon av Irak, sa Trump «ja, jeg antar det».

– Jeg kan ha sagt det. Jeg var ingen politiker, sier Trump om uttalelsene i dag.

Les også: – Risikerer at Donald Trump atombomber Danmark

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus