Polsk magasin: «Islamsk voldtekt av Europa»

<p>Det polske magasinet wSieci oppfordrer EU til å gjøre noe med flyktningstrømmen til Europa. I sin site utgave kaller de flyktningstrømmen en «Islamsk voldtekt av Europa».</p>
Det polske magasinet wSieci oppfordrer EU til å gjøre noe med flyktningstrømmen til Europa. I sin site utgave kaller de flyktningstrømmen en «Islamsk voldtekt av Europa». Foto: Reuters/Faksimile

Forsiden til den siste utgaven av et polsk ukesmagasin viser en hvit kvinne som angripes og «voldtas» av flyktninger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen er omsvøpt av EUs flagg i silke. Tre menn, som skal forestille flyktninger, strekker seg mot henne og river i flagget, håret og håndleddene hennes. Kvinnen skriker. Tittelen på forsiden av magasinet lyder: «Islamsk voldtekt av Europa».

«Europas helvete»

Det høyrevridde polske magasinet wSieci bruker store deler av ukas magasin på flyktningstrømmen til Europa. Inni magasinet finnes det flere titler som «Ønsker Europa å begå selvmord?» og «Europas helvete».

Den sistnevnte artikkelen kritiserer en kultur av toleranse og politisk korrekthet som visstnok skal ha ført til masseovergrepene i Köln på nyttårsaften. Det skriver the Washington Post.

Med den kontroversielle magasin-utgaven ønsker wSieci å fokusere på «det media og eliten i Brussel holder skjult fra Europas borgere», ifølge den britiske avisen the Daily Mail.

Les også: Over 650 anmeldelser etter nyttårsaften-overfall i Köln

Får sterke reaksjoner

Ukas utgave av wSieci møter sterke reaksjoner, både i sosiale og tradisjonelle medier. The Washington Post har publisert et meningsinnlegg der forfatteren argumenterer for at magasinet er et symptom på Europas lange, rasistiske historie.

På Twitter er det flere brukere som trekker parallellen til 1940-tallets fascistiske og rasistiske propaganda i Tyskland og Italia.

Artikkelen fortsetter under bildene.

Selv om magasinutgaven møter mest motstand på sosiale medier, får den også mange støtterklæringer.

Les også: Polen innskrenker pressefriheten

– Kan forstås som rasistisk

Den norske filosofen og samfunnsdebattanten Lars Gule sier til Nettavisen at forsiden i polsk, historisk kontekst lett kan forstås som rasistisk.

– Det skjer mye interessant og betenkelig i Polen med en generell høyredreining og med en nyvalgt regjering som har ganske autoritære islett. Også har du denne gamle antisemittismen som ikke er helt borte i Polen heller. Med den polske historiske konteksten, er det lett å se dette som en rasistisk karikatur, sier sier Gule til Nettavisen.

Les også: Raser mot dansk asyllov: – Vil kun føre til rasisme og fremmedhat

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus