Paven hardt ut mot Donald Trumps Mexico-plan

Se Paven kritisere Trump her.

Donald Trump kan ikke kalle seg kristen hvis han vil ha en mur mellom USA og Mexico, mener pave Frans. Trump svarer med å kalle pavens kommentar «skammelig».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et av Trumps løfter til velgerne er å sørge for at det bygges en mur langs grensen mellom USA og Mexico, for å holde illegale innvandrere ute. Han har også tatt til orde for å utvise 11 millioner mennesker som oppholder seg i USA ulovlig.

Pavens kommentar falt da han var på vei hjem fra Mexico. Bare timer tidligere ledet han en bønn på grensa mellom de to landene for migranter som har mistet livet i forsøket på å komme seg til USA.

Forretningsmannen Donald Trump kjemper om å bli presidentkandidat for Republikanerne, og har lenge ligget best an på de nasjonale meningsmålingene. Han tilhører et presbyteriansk kirkesamfunn.

– Ikke i evangeliet

Paven snakket om sitt syn på Trumps planer om bord i paveflyet torsdag.

– En person som bare tenker på å bygge murer, uansett hvor de skal være, og ikke på å bygge bruer, er ikke kristen, sier pave Frans.

– Dette er ikke i evangeliet.

Siden han ikke har hørt om Trumps grenseplan direkte, sier paven at han lar tvilen komme Trump til gode – men konstaterte:

– Jeg blander meg ikke inn. Men jeg vil bare si at denne mannen ikke er kristen, hvis han sa det på denne måten.

Les også: – Risikerer at Donald Trump atombomber Danmark

– Politisk

Trumps reaksjon kom kort tid etter at pavens uttalelse ble kjent.

– Det er skammelig for en religiøs leder å sette spørsmålstegn ved en persons tro, sier den omstridte republikanske kandidaten i en pressemelding.

– Jeg er stolt over å være kristen og som president vil jeg ikke tillate at kristendommen stadig angripes og svekkes, heter det videre.

– Ingen leder, spesielt ingen religiøs leder, burde ha retten til å sette spørsmålstegn ved en annen persons religion eller tro, uttaler Trump.

Trump kritiserte i forrige uke pavens plan om å be ved grensa, og sa at den viste at han var en politisk figur som ble utnyttet av den mexicanske regjeringen.

– Hvis og når Vatikanet blir angrepet av IS, noe som alle vet vil være IS' ypperste trofé, kan jeg love deg at paven vil ønske seg og be for at Donald Trump var president, sier Trump.

Les også: Obama overbevist om at Trump ikke blir president

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus