71 døde i bussulykke i Ghana

71 mennesker har mistet livet og 13 er skadd etter at en buss sent onsdag kveld kolliderte med en lastebil i Ghana.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulykken skjedde sent onsdag kveld, og dødstallet steg gjennom natten og dagen torsdag.

– Dødstallet har steget til 71. Vi arbeider hardt for å redde resten av de skadde, sier Bismark Owusu Fosu, som er sykehussjef ved Kintampo-sykehuset, torsdag ettermiddag.

Ulykken skjedde da bussen, som var på vei til byen Tamale, frontkolliderte med en lastebil som fraktet tomater nær Kintampo i Brong Ahafo-regionen nord i landet, opplyser politiet.

Ulykkesårsaken er så langt ukjent, men politiet undersøker opplysninger fra overlevende som har sagt at bussen hadde problemer med bremsene. Politiet tror begge kjøretøyene hadde stor fart.

Ulykken betegnes som en av de verste i landet på flere år, og president John Mahama har sendt sine kondolanser til de pårørende.

Bussen var redusert til forvridde metallbiter, og politiet forteller om et svært vanskelig redningsarbeid.

– Det var svært alvorlig. Mange var allerede døde. Vi måtte bruke motorsager for å kutte oss gjennom deler av den ødelagte bussen for å frakte døde og overlevende ut, sier polititalsmann Christopher Tawiah.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus