Australsk by «drukner» i høy

Markløpere har tatt over byen og myndighetene vil ikke hjelpe.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Beboerne i Wangaratta i Victoria, Australia begynner å bli lei av å rydde såkalte markløpere, tørt høy samlet til baller som blåser av sted i vinden. Hver gang det kommer et vindkast «drukner» byen i høy.

Markløperne har tatt over innkjørsler, hager og garasjer, men beboerne får lite hjelp av de lokale myndighetene. De sier at så lenge markløperne ikke utgjør en brannfare er det ikke myndighetenes ansvar.

Les også: De beste måtene å bli kvitt ugresset på

Ifølge lokale medier er det en lokal bonde som har fått skylda for «oversvømmelsen». Størsteparten av høyet kommer fra et jorde i nærheten, som ikke er pløyd. Ekstra tørt vær og mye vind har også trolig vært medvirkende til at høyet har tatt over byen.

Les også: Løven kjenner grønt gress for aller første gang

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus