Forsinkelser da valglokalene åpnet i Uganda

En valgurne står klar til å ta imot velgere i Kaabong i Karamoja-regionen torsdag morgen. Foto: Goran Tomasevic / Reuters / NTB scanpix
En valgurne står klar til å ta imot velgere i Kaabong i Karamoja-regionen torsdag morgen. Foto: Goran Tomasevic / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Over 15 millioner ugandere skal torsdag avgjøre om Yoweri Museveni får fortsette inn i sitt fjerde tiår som president.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En time etter at valget startet var flere av de 28.000 valglokalene i landet fortsatt stengt på grunn av manglende stemmesedler eller fordi valgfunksjonærene ikke hadde møtt opp, ifølge AFPs reportere i Uganda.

President Museveni, som har styrt landet siden 1986, har sju utfordrere i valget, men de fleste meningsmålingene tyder på at han blir sittende. For å unngå en andre valgrunde må han imidlertid få minst 50 prosent av stemmene.

Les også: Uganda-valget: Regimet arresterer opposisjonsleder

I tillegg skal uganderne velge 290 representanter til nasjonalforsamlingen. De kan velge mellom kandidater fra 29 ulike partier.

Stemmelokalene stenger klokken 16 lokal tid (14 norsk tid), og de første resultatene er ventet lørdag ettermiddag.

Les også: HRW: Museveni strammer grepet

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus