Stort sprik mellom amerikanske meningsmålinger

De fleste meningsmålinger viser at Donald Trump er favoritt til å bli republikansk presidentkandidat. Men ikke alle. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB scanpix
De fleste meningsmålinger viser at Donald Trump er favoritt til å bli republikansk presidentkandidat. Men ikke alle. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mens NBC og Wall Street Journal denne uken kunne presentere en nasjonal måling der Ted Cruz har tatt igjen Donald Trump, vitner flere andre undersøkelser om noe helt annet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spriket mellom meningsmålingene fra den amerikanske nominasjonskampen er oppsiktsvekkende stort. Særlig sperret mange opp øynene over onsdagens måling fra NBC News og Wall Street Journal, der Texas-senator Ted Cruz lå på topp blant de republikanske presidentkandidatene.

Målingen, som er gjort blant 800 registrerte velgere og har en feilmargin på 3,5 prosentpoeng, viser at Cruz har 28 prosents oppslutning, mens mangemilliardæren Trump må nøye seg med 26 prosent av stemmene.

Les også: Presset Trump gikk til angrep på Bush

Derimot kan Trump finne trøst i de fleste andre målinger. Torsdag offentliggjør Reuters og Ipsos en ny måling der den kontroversielle kandidaten leder med over 20 prosentpoeng på Cruz. Mer nøyaktig får Trump 40 prosent av stemmene, mens Cruz på annenplass har 17 prosents støtte.

I Reuters/Ipsos-målingen er 476 registrerte republikanske velgere spurt, mens 543 velgere som sier de vil stemme demokratisk også har fått svare. Denne målingen har en feilmargin på 5 prosentpoeng.

Les også: Trump markerte seg med klar seier

I NBC/WSJ-målingen får Marco Rubio 17 prosent av stemmene, John Kasich 11 prosent og Jeb Bush 4 prosent. Til sammenligning svarer 11 prosent til Reuters/Ipsos at de ville stemt på Rubio som president, mens Carson får 10 prosent og Bush 8 prosent. Kasich nevnes ikke i Reuters' artikkel om målingen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus