Nesten én million barn sulter på grunn av El Niño

2.8 millioner mennesker risikerer å sulte i Zimbabwe som en konsekvens av El Nino. Tørken har redusert antall brønner med vann. De som har vann risikerer sykdommer som diaré og kolera. Foto: Pilimon Bulawayo / Reuters / NTB scanpix
2.8 millioner mennesker risikerer å sulte i Zimbabwe som en konsekvens av El Nino. Tørken har redusert antall brønner med vann. De som har vann risikerer sykdommer som diaré og kolera. Foto: Pilimon Bulawayo / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

To år uten regn, og den kraftigste utgaven av værfenomenet El Niño på 50 år, har gjort at nesten én million barn er underernærte i Øst- og Sør-Afrika.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyere matpriser, fordrevne familier, to år med feilslåtte avlinger, vannmangel og sykdom truer befolkningen i området.

– Vi står på randen av en katastrofe. Antall tilfeller av alvorlig, akutt underernæring har økt med 100 prosent siden desember, sier UNICEF Norges generalsekretær, Bernt G. Apeland.

Innsikt: – Sultkatastrofen i Afrika er et faktum

Organisasjonen går nå ut med en appell til verdenssamfunnet om å bistå med til sammen 1,4 milliarder kroner til områdene som rammes av El Niño.

Lesotho, Zimbabwe og de fleste provinsene i Sør-Afrika har erklært unntakstilstand på grunn av ressursmangler. I førstnevnte land er 34 prosent av barna foreldreløse, og nesten en firedel lever med hiv/aids.

Etiopia, Somalia, Kenya, Lesotho, Zimbabwe, Malawi og Angola er landene som vil møte de største utfordringene, ifølge UNICEF.

Les også: Professor: – Tørke bidro til krigen i Syria

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus