Trump truer med å saksøke Cruz

Artikkelen fortsetter under annonsen

Donald Trump truer med å saksøke rivalen Ted Cruz og hevder han er den største løgneren han noensinne har møtt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trump, som i likhet med Cruz kjemper om å bli Republikanernes presidentkandidat, krever at rivalen trekker tilbake «usann reklame». Hvis ikke, vil han gå til sak i et forsøk på å få fastslått at Cruz ikke kan bli USAs president ettersom han er født i Canada.

De to kjemper nå om velgerne i sørstaten South Carolina, der de neste nominasjonsvalgene finner sted 20. februar.

Les også: Presset Trump gikk til angrep på Bush

– Ted Cruz er en totalt ustabil person. Han er den største løgneren jeg noensinne har møtt, både i politikk og i andre saker, sa Trump på en pressekonferanse i South Carolina mandag.

Trump krever også at den republikanske partiledelsen griper inn for å hindre at Cruz gir feilaktige gjengivelser av Trumps meninger og politiske syn på saker som abort, våpenrettigheter, helsereform og utnevnelse av dommere til høyesterett.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Trump inngår forlik i missestrid med TV-kanal

Han antyder også at han kan komme til å stille som uavhengig kandidat hvis han taper nominasjonskampen, selv om han tidligere har lovet den republikanske partiledelsen RNC det motsatte.

– Når det kommer til stykket, er RNC kontrollert av etablissementet og spesialinteresser. Jeg signerte et løfte, men det er et tosidig løfte. Så langt jeg kan se har de ikke oppfylt sine løfter, sa Trump.

Les også: Trump og Sanders vant i New Hampshire