Slovenia strammer inn grensene

Slovenia vil redusere antall migranter og flyktninger som får komme inn i landet, etter at nabolandet Østerrike har kunngjort lignende innstramminger ved grensen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to nabolandene er blitt hovedårer for befolkningsstrømmen gjennom Balkan til Vest-Europa. Østerrike varslet nylig at landet vil si ja til maksimalt 37.500 asylsøkere i år, og at minst 12.500 personer vil bli deportert.

Denne uken er det ventet at den østerrikske regjeringen vil innføre en daglig kvote på hvor mange migranter og flyktninger som får lov til å passere grensen fra Slovenia.

Dermed kommer Slovenia til å gjøre det samme for å unngå en flaskehals, opplyste slovenske myndigheter søndag kveld. Landet har allerede informert nabolandet Kroatia om beslutningen.

Les også: Listhaug vil stoppe menneskesmuglerne: – De er rene drapsmenn

Både Østerrike og Slovenia har sluttet seg til Schengen-avtalen, som er ment å sikre åpne grenser mellom en rekke europeiske land.

Østerrike, som har 9 millioner innbyggere, har det siste året mottatt 90.000 asylsøknader, ett av de høyeste tallene i EU målt mot befolkning.

– En rekke innstramningstiltak vil bli innført den kommende uka. Dette inkluderer en daglig kvote for hvor mange migranter som får komme inn i landet. Tiltakene vil være på linje med dem Tyskland allerede har innført, sa Østerrikes innenriksminister Johanna Mikl-Leitner søndag.

Les også:

Beskylder Listhaug for å spille på sytingen til de som er redde for fremmede

Listhaug: – Godhetstyranniet rir Norge som en mare

Personvernpolicy