Palestinske gutter drept etter angrep på israelske soldater

Tre palestinske tenåringer ble søndag drept etter å ha angrepet israelske soldater på den okkuperte Vestbredden, ifølge lokale myndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en uttalelse fra den israelske hæren heter det at to tenåringer kastet stein mot en israelsk patrulje vest for byen Jenin. Deretter skal de ha skutt med rifle mot soldatene, som skjøt og drepte begge guttene.

De het Nihad Waked og Fuad Waked og var begge 15 år gamle, ifølge det palestinske helsedepartementet. Selv om de hadde samme etternavn, skal de ikke ha vært i nær familie.

Les også: Israel vil ikke ha med EU i fredsprosessen

Senere på dagen ble 17 år gamle Naim Safi drept da han forsøkte å knivstikke israelsk grensepoliti mellom Jerusalem og Betlehem, opplyser det palestinske helsedepartementet.

De siste månedene har det vært en lang rekke palestinske angrep på israelere på den okkuperte Vestbredden og i Israel. I mange tilfeller har angriperne vært væpnet med kniv. I tillegg er mange palestinere blitt drept i demonstrasjoner og sammenstøt med israelske soldater, og siden i oktober i fjor er over 160 palestinere og 26 israelere blitt drept.

Les også: Israel refser norsk presse

Personvernpolicy