Netanyahus kone dømt for å ha herset med ansatte

Arbeidsretten i Israel har funnet kona til statsminister Benjamin Netanyahu, Sara, skyldig i å ha skjelt ut, ydmyket og herset med ansatte i statsministerboligen.
Arbeidsretten i Israel har funnet kona til statsminister Benjamin Netanyahu, Sara, skyldig i å ha skjelt ut, ydmyket og herset med ansatte i statsministerboligen. Foto: Stringer / Reuters

Kona til statsminister Benjamin Netanyahu har på utilbørlig vis herset med ansatte i statsministerboligen, slår den israelske arbeidsretten fast.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En tidligere ansatt i statsministerboligen, Meni Naftali som var sjef for husholdningen, gikk i 2014 til arbeidsrettssak og tegner et lite flatterende bilde av Sara Netanyahu som arbeidsgiver.

Barnepsykologen, som jobbet som flyvertinne da hun møtte Netanyahu i 1991, ble anklaget for å trakassere ansatte og for voldsomme raseriutbrudd, «særlig etter at hun hadde konsumert betydelige mengder alkohol», som det het i søksmålet.

Les også: Netanyahu vil slå hardt ned på «kniv-terror»

Ekteparet Netanyahu slo hardt tilbake og hevdet at det var snakk om ondsinnet sladder og politisk skittkasting, men arbeidsretten i Israel er av en annen oppfatning.

I en 40 sider lang dom slår domstolen fast at anklagene mot Sara Netanyahu er troverdige og at hun på utilbørlig vis har skjelt ut, ydmyket og herset med ansatte og spredt et klima av frykt i den israelske statsministerboligen.

Les også: Netanyahu sier FN-sjefen oppmuntrer til terror

– Statsministerboligen bør, til tross for sin kompleksitet, gå foran som et eksempel på beskyttelse av arbeidernes rettigheter, heter det i dommen.

Arbeidsretten pålegger Sara Netanyahu å betale nærmere 380.000 kroner i oppreisning, erstatning og sakskostnader til Naftali.

Også i 2010 gikk en ansatt til søksmål mot ekteparet Netanyahu, men den saken endte i forlik og kom aldri for retten.

Personvernpolicy