Leopard observert i India - 130 skoler stengt

Videoen viser en leopard som tok seg inn på en skole i Bangalore søndag. Nå er en eller flere leoparder observert på ny i det samme området. Det er foreløpig ikke klart om det er snakk om samme leopard.

Etter at en leopard ble observert i byen Bangalore i India for andre gang på kort tid, valgte lokale myndigheter å stenge 130 skoler i den østlige delen av byen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forrige søndag gikk det nesten galt da en leopard tok seg inn på en barneskole i Bangalore i India. Fem tjenestemenn fra viltnemda ble lettere skadet da de fanget leoparden og sendte den tilbake til en nasjonalpark tre kilometer unna.

Få dager etter ble en leopard observert på ny i det samme området, melder nyhetsbyrået AFP. Etter å ha lett etter leoparden i to døgn uten hell, sendte myndighetene ut en anbefaling til 130 skoler i den østlige delen av byen om å holde stengt fra og med torsdag på grunn av sikkerhetshensyn.

– Vi har satt ut et bur med lokkemat i området der leoparden ble observert og et bur i nærheten av skolen der en leopard ble stengt inne 7. februar, sier Jagannath Reddy, en tjenestemann fra viltnemda, til AFP.

At leoparder tar seg inn til bebodde områder er et voksende problem i India. Landet har mellom 12.000 og 14.000 ville leoparder, og de trekker inn til befolkede områder for å finne mat.

I januar i år gikk en leopard til angrep på en mann etter at den hadde forvillet seg inn i en landsby i India.

Personvernpolicy