Syv afrikanske båtflyktninger døde på vei til Gran Canaria

Ved ankomsten i Arguineguin havn 7. februar, fikk de overlevende passasjerene førstehjelp av Røde Kors. Bildet viser en afrikansk båtflyktning som ankom havnen i fjor høst. I 2015 kom totalt 751 båtflyktninger til øyene.
Ved ankomsten i Arguineguin havn 7. februar, fikk de overlevende passasjerene førstehjelp av Røde Kors. Bildet viser en afrikansk båtflyktning som ankom havnen i fjor høst. I 2015 kom totalt 751 båtflyktninger til øyene. Foto: Borja Suarez / Reuters / NTB scanpix

56 flyktninger i en annen båt er savnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Syv afrikanere i en småbåt som 2. februar la ut fra Marokko-kysten med kurs for Kanariøyene, omkom under overfarten. En annen båt med 56 flyktninger er savnet, melder Canarijournalen.no.

En passasjer i båten døde etter ankomst til Arguineguin på Gran Canaria 7. februar, dermed er det totale antallet omkomne åtte.

Nettstedet viser til en pressemelding fra Enrique Hernández Bento, den spanske regjeringens delegat på Kanariøyene, som onsdag bekreftet dette.

Båten som seilte ut fra Cape Bojador med 49 passasjerer den 2. februar, ble berget like sørøst for turiststedet Maspalomas på Gran Canaria.

Les også: Døde båtflyktninger funnet på tyrkiske strender

Av de 41 om bord som overlevde overfarten, var 12 i så dårlig helsetilstand at de ble innlagt på sykehus ved ankomst. Flere ble også bragt til legesentre for behandling.

To personer som var om bord, er pågrepet fordi politiet mistenker at de er menneskesmuglere.

I 2015 kom det 751 båtflyktninger til Kanariøyene. Det er om lag tre ganger så mange som året før.

Se også: Pelen (20) ble reddet av tyrkisk kystvakt i siste liten

Personvernpolicy