Christie og Fiorina gir opp nominasjonskampen

Chris Christie trekker seg fra kampen om å bli Republikanernes presidentkandidat. Foto: Gretchen Ertl / Reuters / NTB scanpix
Chris Christie trekker seg fra kampen om å bli Republikanernes presidentkandidat. Foto: Gretchen Ertl / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Carly Fiorina og Chris Christie gir opp kampen om å bli Republikanernes presidentkandidat.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fiorina (63) kom med kunngjøringen på sin Facebook-side onsdag. Den tidligere toppsjefen i datafirmaet Hewlett-Packard var eneste kvinne i feltet av kandidater som ønsket å stille til valg for Republikanerne.

– Selv om jeg avslutter min valgkamp i dag, vil jeg fortsette å reise rundt i dette landet og kjempe for de amerikanerne som nekter å godta tingenes tilstand og et status quo som ikke lenger fungerer for dem, skriver Fiorina i sin Facebook-melding.

Fiorina endte nest sist i nominasjonsvalget i New Hampshire med 4 prosent av stemmene.

Les også: Trump: – Vi skal gjenreise USA

Christie bekrefter

New Jersey-guvernør Chris Christie (53) kaster også inn håndkleet. Også han tok til Facebook for å bekrefte nyheten etter en rekke spekulasjoner.

– Mens jeg gikk for presidentvervet prøvde jeg å fortelle det jeg alltid har trodd på – at det er viktig å stå opp for meningene sine, at det er viktig med erfaring og kompetanse, og at dette alltid vil være viktig for å lede landet vårt. Den beskjeden ble hørt av mange mennesker, bare ikke mange nok. Og det er OK, skriverChristie.

Den moderate og frittalende New Jersey-guvernøren kom på tiendeplass i republikanernes nominasjonsvalg i Iowa med bare 1,75 prosent av stemmene, og han endte på sjetteplass i New Hampshire med 7 prosent av stemmene.

Les også: Trump og Sanders vant i New Hampshire

Stadig færre

Christie kom på tiendeplass i republikanernes nominasjonsvalg i Iowa med bare 1,75 prosent av stemmene, og han endte på sjetteplass i New Hampshire med 7 prosent av stemmene.

Med Fiorina og Christie ute av kappløpet, er det bare seks kandidater igjen: Donald Trump, John Kasich, Ted Cruz, Jeb Bush, Marco Rubio og Ben Carson.

Lindsey Graham, Mike Huckabee, Bobby Jindal, Scott Walker, George Pataki og Rick Perry trakk seg alt før det første nominasjonsvalget.

Neste runde i republikanernes nominasjonskamp går 20. februar i South Carolina, der den konservative Tea Party-bevegelsen og de evangelisk kristne står sterkt.

Les også:

Trump tror ikke seier i New Hampshire er nødvendig

New York Times støtter Hillary Clinton

Personvernpolicy