Medier: – Nord-Korea har henrettet militærleder

Nord-Korea har henrettet hærens stabssjef, melder sørkoreanske medier onsdag. Hvis opplysningene stemmer, er dette den siste i en lang rekke angivelige henrettelser av høytstående personer i regimet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap og sørkoreanske medier meldte onsdag at hærens stabssjef Ri Yong Gil ble henrettet tidligere denne måneden for korrupsjon og for å ha planlagt en sammensvergelse. En kilde med kjennskap til Nord-Korea opplyser det samme til Reuters.

Sørkoreansk etterretning vil ikke kommentere saken, og det har ikke vært mulig å få opplysningene bekreftet. Hvis opplysningene om henrettelse skulle stemme, vil dette være den siste i en rekke angivelige henrettelser i det lukkede regimet etter at Kim Jong-un overtok makten i 2011. Nord-Korea pleier ikke å bekrefte henrettelser, men gjorde et unntak da Kims egen onkel ble henrettet, anklaget for korrupsjon i 2013. Han var ansett som landets nest mektige person.

I august i fjor ble det meldt at tidligere visestatsminister var blitt henrettet for å ha utvist «dårlig arbeidsmoral» og uenighet i Kims landbrukspolitikk. Tre måneder tidligere skal forsvarsminister Hyon Yong-chol ha blitt henrettet, angivelig for forræderi etter å ha sovnet under flere militære arrangementer.

Personvernpolicy