Mistenkte asylangripere i Sverige hadde økser og kniver

Svensk politi mener de 14 personene som ble pågrepet i Nynäshamn mandag, både planla å angripe asylsøkere og å brenne ned mottaket asylsøkerne bor på.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Anmeldelsen gjelder forberedelse til grov mishandling, oppfordring til grov mishandling, samt oppfordring til grov mordbrann, sier Hesam Akbari, pressetalsperson hos politiet i Stockholm, til nyhetsbyrået TT.

Politiet i Stockholm mottok i løpet av mandag flere tips om forestående bråk i Nynäshamn som ligger noen mil sør for den svenske hovedstaden. Flere biler og personer ble kontrollert utover kvelden, og 14 mennesker ble pågrepet.

Politiet beslagla en rekke våpen, blant annet køller, kniver, jernrør og økser. Gruppen ble pågrepet ikke langt unna et flyktningmottak som politiet mener de planla å angripe.

Les også: Sverige regner med rundt 100.000 asylsøkere i 2016

Alle de pågrepne har ifølge politiet utenlandsk opprinnelse, men enkelte bor og jobber i Sverige. Flere av dem er polske statsborgere og ifølge Aftonbladet ble en av dem pågrepet i forbindelse med de flyktningfiendtlige demonstrasjonene forrige helg.

Fra Nynäshamn går det ferjer til både Gdansk i Polen og Ventspils i Latvia.

Les også: Avviste asylsøkere i Kirkenes: – Det er som et fengsel

Personvernpolicy