Redningsselskapet vil bygge gresk søsterorganisasjon

Den norske redningsskøyta Peter Henry von Koss under en aksjon i oktober i fjor, hvor de reddet 122 mennesker opp fra havet etter at trebåten de satt i sank utenfor den greske øya Lesvos. Foto: Kripos / NTB scanpix
Den norske redningsskøyta Peter Henry von Koss under en aksjon i oktober i fjor, hvor de reddet 122 mennesker opp fra havet etter at trebåten de satt i sank utenfor den greske øya Lesvos. Foto: Kripos / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Redningsselskapet er på jakt etter 20 millioner kroner til å bygge opp en flåte av små redningsskøyter utenfor kysten av Hellas, drevet av greske frivillige.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske organisasjonen mener løsningen for å få ned det store antallet druknede flyktninger mellom Tyrkia og de greske øyene, er en slags gresk lilleputtutgave av Redningsselskapet, skriver VG.

Organisasjonen Hellenic Rescue Team har det siste året patruljert områdene utenfor Kos, Lesvos og andre greske øyer, og fikk i fjor en hurtiggående rib i gave fra Redningsselskapet.

Med støtte fra UD er allerede en ny rib i bestilling. I tillegg søker Redningsselskapet UD om ti millioner kroner i støtte og jakter på ytterligere ti millioner kroner blant norske bedrifter.

– Totalt trengs det ti rib-er for å bygge en frivillig redningstjeneste som kan fungere på flere øyer samtidig, sier generalsekretær Rikke Lind i Redningsselskapet til VG.

Redningsselskapet er til stede utenfor Hellas med skøyta Peter Henry von Koss. Siden den ble en del av Operasjon Poseidon 26. juli i fjor har mannskapet reddet nær 4.000 mennesker.

Les også: Sverige regner med rundt 100.000 asylsøkere i 2016

Personvernpolicy