Innvandring viktigst for svenske velgere

Sverigedemokraterna scorer best på den politikken svenske velgere mener er viktigst, viser en ny måling. Her partileder Jimmie Åkesson. Foto: Bjørn Lindgren / TT / NTB scanpix
Sverigedemokraterna scorer best på den politikken svenske velgere mener er viktigst, viser en ny måling. Her partileder Jimmie Åkesson. Foto: Bjørn Lindgren / TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Innvandring og integrering er det klart viktigste temaet for svenske velgere. I en ny måling svarer 40 prosent at de setter innvandringspolitikken først.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Målingen er utført av Ipsos for Dagens Nyheter og viser en oppsiktsvekkende økning. Dobbelt så mange sier at de er mest opptatt av innvandring og integrering sammenlignet med tilsvarende måling i juni i fjor.

– Det er den største endringen vi noensinne har sett i våre målinger, sier Ipsos-analytiker Johanna Laurin Gulled.

Skole og utdanning, som var viktigste tema på forrige måling, faller til annenplass. Nå mener bare 18 prosent av velgerne at dette er viktigste tema, et fall på 10 prosentpoeng fra juni.

Arbeidspolitikk er tredje viktigste tema for de svenske velgerne, ifølge målingen.

Ipsos har også sett på hvilket parti velgerne synes har best politikk innen hvert av de respektive områdene. Vinneren i innvandringspolitikken er Sverigedemokraterna med sine 21 prosent, mens Socialdemokraterna scorer best på skole- og helsepolitikk og Moderaterna når det kommer til arbeid.