Jente (8) berget i live i Taiwan – over 100 savnet

En liten guttunge var én av de heldige som ble reddet ut av ruinene i live. Nå er ytterligere to personer kommet levende ut av den kollapsede boligblokken. Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ei åtte år gammel jente og tre andre ble mandag funnet i live etter jordskjelvet i Taiwan. Myndighetene frykter at over 100 mennesker fortsatt ligger begravd i ruinene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

38 mennesker er bekreftet omkommet etter jordskjelvet som lørdag rammet byen Tainan sør i Taiwan, men mandag var fortsatt over 100 mennesker savnet.

Redningsmannskaper fortsatte letingen etter ofre i en 17 etasjer høy bygning som raste sammen i jordskjelvet grytidlig lørdag morgen. Over to døgn etter katastrofen fikk de flere grunner til optimisme.

Ei åtte år gammel jente var ifølge lokale medier ved bevissthet da hun ble berget ut av ruinene 60 timer etter at boligblokken kollapset. Kort tid senere meldte taiwansk fjernsyn at også jentas tante overlevde og er gravd fram.

Tidligere mandag ble en 40 år gammel mann og en 45 år gammel kvinne berget levende ut av bygningsmassene. Kvinnen ble funnet liggende under sin døde ektemann, mens deres to år gamle sønn lå omkommet i nærheten av paret.

117 savnet

De aller fleste av de døde er funnet i ruinene av høyhuset, der 117 mennesker mandag var registrert som savnet og fryktes å være begravd. Alle redningsressurser er satt inn ved den kollapsede boligblokken, bedyrer myndighetene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Over 100 mennesker er fanget på bunnen, og hver eneste en av dem utgjør en utfordring, sier Tainans viseordfører Yen Chun-tso, som lover at redningsmannskapene ikke kommer til å gi opp.

Over 500 personer ble skadd i jordskjelvet, som rammet Taiwan med en styrke på 6,4 ved 4-tiden lørdag morgen. Om lag 100 av disse lå fortsatt på sykehus søndag kveld.

Les også: Tegn til liv i ruinene på Taiwan

Håp

Både den sittende presidenten, Ma Ying-jeou, og Tsai Ing-wen, som nylig vant presidentvalget i Taiwan, besøkte katastrofeområdet mandag.

– Vi må kartlegge hvilke bygninger som må forsterkes, og vi må fortsette å sikre dem mot katastrofer, sier Tsai.

President Ma sier det fortsatt er håp om å finne overlevende, også etter tre døgn.

– Vi kommer til å fortsette til siste sekund, sier hun etter å ha besøkt overlevende på sykehuset i Tainan.

Se dronebilder av den kollapsede bygningen: