Zikaviruset skremmer amerikanere fra å reise

En aedes-mygg, bærer av det farlige Zikaviruset, vises fram på et forskningssenter i Cali i Colombia.
En aedes-mygg, bærer av det farlige Zikaviruset, vises fram på et forskningssenter i Cali i Colombia. Foto: Jaime Saldarriaga / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

41 prosent av amerikanere som kjenner til zikaviruset sier det er liten sjanse for at de vil reise til Latin-Amerika og Karibia det neste året.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Amerikanske myndigheter har tidligere advart gravide kvinner mot å reise til områder der det har blitt rapportert om zikasmitte. Nå viser en ny undersøkelse at virusutbruddet har ført til at mange amerikanere avstår fra å reise sørover, og både fly- og cruiseselskaper rapporterer om nedgang i antallet bestillinger.

Les også: Zika-alarmen: – Vi får til en løsning for norske reisende

Ifølge undersøkelsen Ipsos har gjennomført for nyhetsbyrået Reuters, sier 41 prosent av amerikanere som har kjennskap til viruset at det er lite sannsynlig at de velger å reise til Sør-Amerika og Karibia de neste 12 månedene. 6 av 10 svarte at de var bekymret for zikasmitte, inkludert 18 prosent som svarte at de var svært bekymret.

Les også: USA har påvist Zika-smitte etter seksuell omgang i Dallas

Tidligere denne uken ble det kjent at det er påvist et tilfelle av zikasmitte i Dallas i delstaten Texas. Smitten skal ha blitt overført via seksuell omgang. Like etter ba Røde Kors i USA blodgivere som har besøkt områder der zikaviruset har brutt ut, om å vente fire uker før de gir blod.