El Salvador: – Drapssiktede ekssoldater pågrepet

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i El Salvador sier de har pågrepet fire tidligere soldater som er etterlyst i Spania for drap på seks prester i El Salvador i 1989.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De seks jesuittprestene ble ofre for den brutale borgerkrigen i den mellomamerikanske landet. Fem av dem var spanske satsborgere, og drapene utløste kraftige internasjonale reaksjoner. Lørdag opplyser tjenestemenn at de fire etterlyste ekssoldatene er pågrepet.

President Sanchez Ceren ba i etterkant andre eksoffiserer som er på rømmen, om å melde seg.

– Dette er folk som har gjemt seg. Vi vet ikke om de har forlatt landet, men min anbefaling er at de melder seg. Vi trenger å få vite sannhetene om hva som skjedde i fortiden, men vi trenger også rettferdighet og tilgivelse, sier Ceren.

Operasjonen for å pågripe de fire startet fredag, og pågripelsene skjedde etter forespørsel fra Interpol. Nå er det opp til Høyesterett i El Salvador å ta stilling til om de skal utleveres.

En advokat som representerer 13 av dem som er etterlyst av spanske myndigheter, kaller pågripelsene «vilkårlige» og sier myndighetene har 72 timer på seg til å fremstille de fire for en dommer.