Viktig giver vil ha Biden som kandidat

Flere av Joe Bidens tilhengere klamrer seg fortsatt til håpet om at visepresidenten melder seg som kandidat i valgkampen. Biden selv har tidligere sagt at det ikke er aktuelt. Foto: Murad Sezer / Reuters / NTB scanpix
Flere av Joe Bidens tilhengere klamrer seg fortsatt til håpet om at visepresidenten melder seg som kandidat i valgkampen. Biden selv har tidligere sagt at det ikke er aktuelt. Foto: Murad Sezer / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En ledende donor til det demokratiske partiet i USA har bedt titalls Biden-tilhengere forberede seg i tilfelle visepresidenten melder seg på i valgkampen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bill Bartmann har sendt ut en epost til titalls potensielle givere der han viser til at Bernie Sanders ligger omtrent likt med Hillary Clinton på meningsmålingene. Bartmann er en av flere internt i partiet som frykter at Sanders, en selverklært demokratisk sosialist, står for langt til venstre til å kunne vinne presidentvalget i november.

Les også: — Risikerer at Donald Trump atombomber Danmark

– Vi har ikke råd til å tape Det hvite hus, skriver Bartmann i eposten, som nyhetsbyrået Reuters har fått innsyn i. Flere skal ha svart positivt på eposten.

Joe Biden selv sa i oktober at han ikke ønsket å melde seg på i kampen om presidentvervet til tross for støtte fra en gruppe som kaller seg «Draft Biden 2016». Mange av giverne har likevel fortsatt å hviske seg imellom om at Biden kan overtales til å stille likevel, dersom Clinton ikke lykkes i sin nominasjonskamp.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Clinton til frontalangrep mot Sanders

– Grunnen til at jeg sitter på gjerdet har mye å gjøre med at jeg er skuffet over at visepresidenten bestemte seg for ikke å bli med kampen, sier Patrick Baskette, som er en av epostmottakerne. Han sier han ikke har noe imot Clinton eller Sanders.

– Jeg tror bare ikke de kan tilby samme løsning for landet som Biden kan.

Les også: Fox News: Trump krevde 5 millioner dollar for å stille i debatt