Thailandsk politi og hær stormet bridgeklubb

En video er lagt ut på Youtube av politiaksjonen hvor flere utenlandske pensjonister ble arrestert for bridgespill. Se video. 

Tre nordmenn blant pensjonistene som er arrestert for brudd på en 81 år gammel paragraf.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag denne uken slo thailandsk politi, hæren og lokale tjenestemenn til mot en leilighet i andre etasje over en restaurant i Pattaya. De hadde fått et tips om at det foregikk illegalt kortspill i leiligheten og hadde ingen planer om å la det gå upåaktet hen.

Overraskelsen ble nok kanskje stor for de mer enn 50 offiserene som deltok i aksjonen da de entret «åstedet» og fant 32 utenlandske pensjonister fordelt rundt 8 bord mens de spilte bridge. Til tross for at ingen penger byttet hender, endte det likevel med at samtlige ble arrestert for brudd på thailandsk lov.

Les også: Slik spiller du Amerikaner

(Saken fortsetter under)

Pensjonistene i The Jomtien & Pattaya Bridge Club samles tre ganger i uken for å spille bridge. Det endte med at de fikk besøk på døren. Foto: AP Photo/Tim Ireland/Scanpix
Pensjonistene i The Jomtien & Pattaya Bridge Club samles tre ganger i uken for å spille bridge. Det endte med at de fikk besøk på døren. Foto: AP Photo/Tim Ireland/Scanpix

Nordmenn blant de arresterte

The Jomtien & Pattaya Bridge Club består av hovedsakelig britiske pensjonister som bor i Pattaya og som møtes tre ganger i uken for å spille kortspillet bridge.

Det hele er ment som et populært tidsfordriv der utenlandske pensjonister møter andre.

Etter å ha trålet lovboken frem og tilbake fant politiet til slutt en lov fra 1935 som gjorde at samtlige pensjonister ble arrestert. Politiet har oppgitt nasjonaliteten på de fleste av de arresterte som blant annet inkluderer tre nordmenn, tre svensker og en danske. Majoriteten er imidlertid britiske statsborgere.

Les også: Turismen i Egypt har kollapset helt

Forbudt med mer enn 120 spillkort

Datamaskiner, kortstokker og en bok med resultater ble konfiskert som bevis mot pensjonistene. Den påståtte arrangøren, 74 år gamle Jeremy Watson, ble anholdt for videre avhør.

Det viste seg nemlig at paragraf 8 forbyr en enkeltspiller å ha mer enn 120 kort til enhver tid, og her ble det jo visselig funnet et betydelig større antall kort. Det ble også behørig notert at ingen av korteskene var merket med regjeringens offisielle segl.

Etter 12 timer i varetekt ble alle kortspillerne løslatt mot kausjon i påvente av videre undersøkelser.

Les også: – Vi skal jo styre disse store dyrene på egenhånd!

(Saken fortsetter under)

Nesten alle former for gambling er forbudt i Thailand. Foto: Colourbox
Nesten alle former for gambling er forbudt i Thailand. Foto: Colourbox

Usikkerhet i Pattayas bridge-miljø

Ifølge Pattaya One har politiet på dette tidspunktet bestemt seg for ikke å henvise saken til domstolen i påvente av videre diskusjon med sjefen for Banglamung-distriktet som tilskyndet raidet.

Raidet har spredt usikkerhet hos andre bridgeklubber i Pattaya som til nå har følt seg trygge på at deres spillsamlinger ikke bryter med noen av Thailands lover mot gambling.

Presidenten i Contract Bridge League of Thailand skal ifølge Pattaya One ha reist til Pattaya for å gi politiet informasjon om bridge og hvordan det spilles om poeng og ikke penger.

Les også: Skotte trampet i hjel av elefant i Thailand

Personvernpolicy