Israel stenger landsby på Vestbredden

Det var her ved Damaskusporten inn til Jerusalems gamleby at tre væpnede palestinere angrep israelsk politi onsdag.
Det var her ved Damaskusporten inn til Jerusalems gamleby at tre væpnede palestinere angrep israelsk politi onsdag. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den israelske hæren har sperret av en hel landsby nord på den okkuperte Vestbredden etter at tre palestinere derfra gikk til angrep i Øst-Jerusalem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En israelsk politikvinne ble drept og en annen såret da tre menn fra landsbyen Qabatiya i nærheten av Jenin onsdag gikk til angrep utenfor Jerusalems gamleby.

De tre, som selv ble skutt og drept av israelske styrker, var bevæpnet med skytevåpen og kniver og var ifølge israelsk politi i besittelse av eksplosiver.

Angrepet er det blodigste hittil i år i Jerusalem og fikk statsminister Benjamin Netanyahu til å innkalle sine sikkerhetssjefer til hastemøte. Der ble det bestemt å sette ut flere okkupasjonsstyrker nord på Vestbredden, samt foreta arrestasjoner og innføre en blokade av Qabatiya, opplyser en ikke navngitt tjenestemann til AFP torsdag morgen.

Ingen får gå inn eller ut av landsbyen inntil videre, kunngjør hæren.

Onsdagens angrep i det annekterte Øst-Jerusalem omtales i israelske medier som en opptrapping etter fire måneder med blodig uro der enkeltstående palestinere har angrepet israelske soldater og sivile med kniv, skytevåpen og kjøretøy.

Les også: Israel: Iran vil fortsatt forsøke å skaffe atomvåpen