Egyptisk domstol omgjør 149 dødsdommer

En mann protesterer og holder opp et bur med en dukke som skal fremstille den avsatte egyptiske presidenten Mohammed Mursi.
En mann protesterer og holder opp et bur med en dukke som skal fremstille den avsatte egyptiske presidenten Mohammed Mursi. Foto: Amr Abdallah Dalsh / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

En egyptisk ankedomstol har omgjort dødsdommen til 149 personer. De er dømt for å ha drept flere politimenn i et angrep på en politistasjon i 2013.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Domstolen har bestemt at de dømte skal få en ny rettsbehandling. De er tiltalt for å ha drept 13 politimenn i nærheten av hovedstaden Kairo 14. august i 2013. Samme dagen ble hundrevis av tilhengere av det nå forbudte Det muslimske brorskap skutt og drept av egyptisk politi.

De opprinnelige dødsdommen ble avsagt i februar i 2015 samtidig med at det kom dommer i en rekke andre masserettssaker mot tilhengere av den avsatte presidenten Mohammed Morsi. Disse rettssakene er blitt fordømt internasjonalt.

Det er ikke kjent hva som er bakgrunnen for at dødsdommene nå er blitt tilsidesatt, men en rekke tilsvarende dommer er blitt overprøvd av ankedomstolen det siste året.

Til sammen er sju personer blitt henrettet etter dødsdommer siden Morsi ble avsatt i 2013, seks av dem var dømt for være tilknyttet Det muslimske brorskap.

Les også: Sterk økning i henrettelser i Saudi-Arabia