Sør-Korea ber Nord droppe rakettplaner

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sør-Korea ber nordkoreanerne droppe planene om en nært forestående rakettoppskytning. Også Japan krever at oppskytingen blir droppet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sør-Korea mener Nord-Koreas varslede oppsending av en satellitt i virkeligheten er en plan om å teste en langdistanserakett. Nord-Korea vil betale en høy pris dersom planene gjennomføres, advarer naboene i sør.

I en uttalelse fra regjeringen i Seoul heter det at enhver prøveoppskytning forkledd som en satellittoppsending vil utgjøre en «alvorlig trussel» mot fred og sikkerhet i verden.

– Nord-Korea bør umiddelbart avlyse den planlagte oppskytingen, som er et brudd på resolusjonene fra FNs sikkerhetsråd, heter det fra presidentkontoret i Sør-Korea.

– Vi vil på det sterkeste advare Nord-Korea om at det vil få alvorlige konsekvenser hvis planene gjennomføres, heter det i en uttalelse.

Japans statsminister Shinzo Abe sier han vil jobbe sammen med USA og andre land for å komme med et “sterkt krav» om at Nord-Korea avstår fra å gjennomføre den varslede oppskytingen. Abe sier planene er provoserende og truer Japans sikkerhet.