Japan truer med å skyte ned nordkoreansk rakett

Japans statsminister Shinzo Abe mener Nord-Koreas rakettplaner truer Japans sikkerhet. Foto: Toru Hanai / Reuters / NTB
Japans statsminister Shinzo Abe mener Nord-Koreas rakettplaner truer Japans sikkerhet. Foto: Toru Hanai / Reuters / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sør-Korea ber nordkoreanerne droppe planene om en nært forestående rakettoppskytning. Japan sier de vil skyte ned raketten dersom den truer japansk territorium.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den japanske forsvarsministeren har bedt landets rakettforsvar være innstilt på å skyte ned enhver rakett fra Nord-Korea som utgjør en trussel mot Japan. Blant ressursene som nå er satt i beredskap, er marinefartøy med rakettforsvarssystemet Aegis og Patriot-batterier på land.

Sør-Korea mener Nord-Koreas varslede oppsending av en satellitt i virkeligheten er en plan om å teste en langdistanserakett. Nord-Korea vil betale en høy pris dersom planene gjennomføres, advarer naboene i sør.

Les også: – Nord-Korea kan ha testet deler av hydrogenbombe

I en uttalelse fra regjeringen i Seoul heter det at enhver prøveoppskytning forkledd som en satellittoppsending vil utgjøre en «alvorlig trussel» mot fred og sikkerhet i verden.

– Nord-Korea bør umiddelbart avlyse den planlagte oppskytingen, som er et brudd på resolusjonene fra FNs sikkerhetsråd, heter det fra presidentkontoret i Sør-Korea.

Les også: USA sendte bombefly over Sør-Korea

Japans statsminister Shinzo Abe sier han vil jobbe sammen med USA og andre land for å komme med et “sterkt krav» om at Nord-Korea avstår fra å gjennomføre den varslede oppskytingen. Abe sier planene er provoserende og truer Japans sikkerhet.