Minst ti drept i selvmordsangrep i Kabul

Afghanske sikkerhetsstyrker på åstedet utenfor det sivile ordenspolitiet, der en selvmordsbomber gikk til aksjon mandag.
Afghanske sikkerhetsstyrker på åstedet utenfor det sivile ordenspolitiet, der en selvmordsbomber gikk til aksjon mandag. Foto: Mohammad Ismail / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst 10 mennesker ble drept og 20 såret i et selvmordsangrep utenfor et politikammer i Deh Mazang i Afghanistans hovedstad Kabul, opplyser landet viseinnenriksminister.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selvmordsbomberen hadde stilt seg i en kø sammen med folk som ventet på å få komme inn på det sivile ordenspolitiets kontor mandag formiddag, og de aller fleste ofrene for angrepet er sivile.

Mohammad Ismail Kawusi i Kabul-politiet oppga først at én person ble drept, mens elleve mennesker ble brakt til sykehus. En AFP-fotograf på åstedet telte imidlertid minst ti lik rundt politibasen, og kort tid senere bekreftet viseinnenriksminister Ayub Salangi via Twitter at ti personer ble drept.

Taliban har tatt på seg ansvaret for angrepet. I en uttalelse hevder en talsmann at bomben drepte og såret over 40 politimenn, men den afghanske opprørsbevegelsen er kjent for å overdrive omfanget av egne angrep.

Kabul ble i januar rammet av en rekke selvmordsangrep. I det ene angrepet ble sju journalister fra en privat TV-stasjon drept. Angrepene skjer samtidig som det gjøres nok et forsøk på å blåse liv i fredsprosessen med den ytterliggående islamistbevegelsen Taliban.

Området Deh Mazang ligger rett ved Kabul Zoo vest i Afghanistans hovedstad.

Les også: To drept i angrep mot restaurant i Kabul