Meny

Russland anklager USA for å sverte Putin

Russland reagerer sterkt på de amerikanske påstandene om at president Vladimir Putin er korrupt. Foto: Pool / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs uttalelse om at Vladimir Putin er korrupt er et forsøk på å påvirke det russiske valget i 2018, mener Putins talsmann Dmitrij Peskov.

Adam Szubin, som er statssekretær med ansvar for terrorbekjempelse og økonomisk kriminalitet i det amerikanske finansdepartementet hevdet i et intervju med BBC mandag at den russiske presidenten er korrupt og i årevis har bygd seg opp en hemmelig formue.

Les også: USA: Putin er korrupt

– Dette er hårreisende beskyldninger og en fornærmelse. Vi ser at USA allerede har startet en kampanje mot det russiske presidentvalget som det er mer enn to år til, sa Peskov på en pressekonferanse fredag.

Putin oppga på selvangivelsen for 2014 at han hadde en inntekt på 7,7 millioner rubler, i overkant av 1 million kroner. I tillegg hadde han ført opp på ligningen at han eide to beskjedne leiligheter samt en andel i et parkeringshus.

Les også: Lavrov: – En løgn at Putin er korrupt

– Det er tydelig at USA samler negative uttalelser som kan brukes mot president Putin for å hindre at han blir gjenvalgt, sier Peskov.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus