Katt fikk stemmerett på New Zealand

Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen / NTB SCANPIX
Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen / NTB SCANPIX Foto: NTB scanpix

Til eierens store forbauselse har en katt på New Zealand mottatt et brev med melding om at den kan registrere seg som velger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Tiana Lyes fra Auckland på New Zealand åpnet brevet til sin katt, Chairman Meow, stusset hun over at katten hennes var gitt et privilegium som oftest er forbeholdt mennesker.

En talsperson for valgkommisjonen forklarer hendelsen med at invitasjoner til å registrere seg som velger automatisk sendes ut til alle navn som bytter adresse, og at slike feil skjer fra tid til annen. Lyes tror forklaringen kan være at landets postvesen krever at alle som bor i boligen, skal registreres, skriver Stuff. Katten pleier å motta post fra veterinæren, konstaterer hun.

Les også: Valgte hund til ordfører

Chairman Meow har for øvrig vært savnet de siste to ukene etter at eieren og resten av familien nylig flyttet fra Auckland-forstaden Henderson til naboforstaden Te Atatu South. Lyes opplyser på Twitter at hun håper all oppmerksomheten rundt at katten nå er blitt politisk aktiv vil bidra til å spore ham opp.

Katten er oppkalt etter den tidligere kinesiske lederen Mao Zedong, oftest omtalt som bare formann Mao.