Blyforgiftningsskandale i USA brer om seg

Nasjonalgarden deler ut flaskevann til innbyggerne i byen Flint i Michigan i USA etter avsløringer om høyt blynivå i drikkevannet. Nå er det også oppdaget høye blyforekomster i landsbyen Sebring i Ohio. Foto: Rebecca Cook / Reuters / NTB scanpix.
Nasjonalgarden deler ut flaskevann til innbyggerne i byen Flint i Michigan i USA etter avsløringer om høyt blynivå i drikkevannet. Nå er det også oppdaget høye blyforekomster i landsbyen Sebring i Ohio. Foto: Rebecca Cook / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Flere skoler er stengt etter funn av høye blyforekomster i drikkevannet i en landsby i Ohio i USA. Avsløringene kommer på toppen av opplysninger om at 100.000 er blitt blyforgiftet i byen Flint i Michigan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nylige tester har påvist høye forekomster av bly i drikkevannet i flere hjem og på en skole i landsbyen Sebring i Ohio, med om lag 4.400 innbyggere. Mandag holder skolene i området stengt på grunn av saken.

Ifølge miljøvernmyndighetene i Ohio er det grunn til å tro at en ansatt ved vannverket i landsbyen har forfalsket rapporter, og de har bedt det amerikanske miljødirektoratet om bistand til å etterforske saken.

Avsløringene kommer samtidig med at myndighetene har startet etterforskning av hvordan 100.000 innbyggere i byen Flint i Michigan er blitt eksponert for blyforgiftning i drikkevannet. Lokale tjenestemenn er blitt beskyldt for å ignorere advarsler om fæl lukt på drikkevannet, og til og med innbyggere som klaget over at vannet gjorde dem syke.

Blyforgiftning er farlig for alle, men det kan ha spesielt alvorlige konsekvenser for unge barn ved å gjøre uopprettelige skader på hjerneutviklingen.

Personvernpolicy