USA rammes av «Snowzilla»

Enkelte steder er det ventet over 90 centimeter med snø under stormen, som har blitt døpt «Snowzilla» av værmedarbeiderne i The Washington Post. Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Snøstormen som rammer østkysten av USA kan bli den verste siden 1922. Så langt er over 7.100 flyavganger innstilt som følge av uværet, som blir kalt «Snowzilla».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst åtte mennesker har så langt mistet livet som følge av stormen, ifølge CNN.

– Jeg vil være tydelig overfor alle sammen. Dette er en stor storm, sier Washington-borgermester Muriel Bowser.

Fredag kveld begynte den første snøen å falle ned over østkysten i USA, men det verste snøfallet er ventet å komme senere i helgen. Millioner av mennesker er bedt om å la bilene sine stå og søke ly etter hvert som også vindstyrken øker.

Les også: SAS kansellerer avganger til USAs østkyst

Historiske mengder

Man må tilbake i tid for å finne sammenligninger til den omfattende snøstormen, som har ført til unntakstilstand i fem delstater.

Meteorolog Alex Sosnowski i AccuWeather sier at snøfallet i hovedstaden Washington kan overgå den såkalte «Snowmageddon»-stormen i 2010, da det falt 45,2 centimeter. Men dersom værmeldingene slår til er det også mulig at den kan overgå den legendariske «Knickerbocker»-stormen i 1922 da det falt 71 centimeter med snø over byen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Borgermesteren i Washington D.C.: – Kom dere av veien!

Se også: Kraftig snøvær ga trafikkaos i Danmark, Sverige og Finland

Metrosystemet stengt

Enkelte steder er det ventet over 90 centimeter med snø under stormen, som har blitt døpt «Snowzilla» av værmedarbeiderne i The Washington Post.

Myndighetene i hovedstaden har bestemt seg for å stenge ned hele metrosystemet i byen, som daglig transporterer 700.000 passasjerer. I tillegg innstilles samtlige busser i byen lørdag og søndag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sjekk været der du er!

SAS kansellerer

Uværet får også store konsekvenser for luftfarten. Hittil har over 7.100 flyavganger til og fra flyplasser i USA blitt kansellert fredag og lørdag, ifølge nettsiden FlightAware.

Kanselleringene rammer også nordiske passasjerer, og SAS opplyser på sine nettsider at de lørdag kansellerer fly i begge retninger på ruten fra København til Washington og i begge retninger på rutene mellom Oslo, Stockholm, København og New York.

– Det kan også bli ytterligere forstyrrelser i trafikken, skriver flyselskapet.

Les også: Sprengkulden gjør trolig comeback

Se video fra verdensrommet: Slik vil snøstormen ramme Nord-Amerika