Tyske venstreekstremister fra 1970-tallet knyttes til mislykket ran

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre tidligere medlemmer av venstreekstremistgruppen Røde Arméfraksjon, knyttes til et mislykket ran av en pengetransport ved Bremen, opplyser tyske sikkerhetskilder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er funnet DNA-spor etter de tre, som navngis som Daniela Klette, Ernst-Wilhelm Volker Staub og Burkhard Garweg, etter et mislykket ran av en pengetransport i Bremen i juni i fjor, får nyhetsbyrået DPA opplyst av sikkerhetskilder.

Ingen ble skadd under ransforsøket, men tre maskerte mennesker løsnet skudd mot pengetransporten som sto ved et supermarked nær Bremen. DNA-sporene ble funnet i to biler som knyttes til ransforsøket.

DNA-sporet skal være det første håndfaste beviset som er funnet etter de tre personene på nesten 20 år.

Det ble også funnet spor av DNA etter de samme tre personene ved et lignende anslag mot en pengetransport i Duisburg i 1999, samt DNA-spor fra et angrep rettet mot et fengsel i 1993, melder den tyske allmennkringkasteren NDR.

De tre var medlemmer av RAF, også omtalt som Baader-Meinhof-banden, sammen med flere andre personer som ble sporløst borte da RAF ble oppløst i 1998. RAF ble over en periode på mer enn 20 år knyttet til en rekke bombeangrep, drap, bortføringer og bankran i Tyskland.

Det er ventet en offisiell uttalelse om saken onsdag.

Les også: Ukjent krigsfilm beriker norsk historie

Røde Arméfraksjon (RAF):

* Røde Arméfraksjon (RAF) var en terrororganisasjon som drev en drapskampanje rettet mot samfunnstopper i det daværende Vest-Tyskland.

* RAF var også kjent som Baader-Meinhof-gruppen, etter de sentrale skikkelsene Andreas Baader og Ulrike Meinhof.

* Blant deres ofre var riksadvokaten Siegfried Buback og hans to ledsagere, som ble skutt og drept i byen Karlsruhe i 1977.

* Samme år ble den vesttyske Arbeidsgiverforeningens president Hanns-Martin Schleyer bortført og drept av RAF.

* RAF kapret i 1977 også et tysk fly, skjøt kapteinen og tvang annenflygeren til å lande ved Somalias hovedstad Mogadishu. Flyet ble stormet av folk fra den tyske antiterrorstyrken GSG-9.

* Kaprerne hadde krevd at fengslede RAF-ledere ble løslatt. Baader og Meinhof begikk senere selvmord i fengselet.

* Rundt 30 mennesker ble ofre for RAFs virksomhet på 70-tallet.

* RAF erklærte seg selv oppløst i 1998, etter en periode på mer enn 20 år med bombeangrep, drap, bortføringer og bankran i Tyskland, med flere av medlemmene er aldri blitt pågrepet.