Hollande fordømmer angrep i Burkina Faso

Stillbildet viser biler i brann utenfor Splendid Hotel i Burkina Fasos hovedstad Ouagadougou sent fredag kveld. Foto: Reuters / NTB scanpix
Stillbildet viser biler i brann utenfor Splendid Hotel i Burkina Fasos hovedstad Ouagadougou sent fredag kveld. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Frankrikes president François Hollande fordømmer det han kaller et motbydelig og feigt angrep i Burkina Faso, hvor minst 20 mennesker er drept av væpnede menn med bånd til al-Qaida.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjerningsmennene gikk til angrep mot en restaurant og et hotell i hovedstaden Ouagadougou fredag kveld, og kampene mot sikkerhetsstyrker pågikk fortsatt i morgentimene lørdag.

– Franske styrker bidrar med støtte til de burkinske styrkene, heter det i en uttalelse fra den franske presidentens kontor lørdag.

President Hollande uttrykker full støtte til den tidligere franske koloniens nyvalgte president Roch Marc Kabore, heter det videre.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus