Eksplosjoner og skyting i Burkina Fasos hovedstad

Tungt væpnede menn har stormet et hotell i Burkina Fasos hovedstad Ouagadougou og tatt flere gisler. Det meldes om eksplosjoner og skyting inne i bygningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjerningsmennene, som antas å være militante islamister, satte først fyr på flere biler som sto parkert utenfor Splendid Hotel i sentrum av byen fredag kveld. Deretter stormet de inn mens de skjøt rundt seg.

En polititalsmann opplyser at gjerningsmennene har tatt flere gisler inne på hotellet og kasinoet som ligger i samme bygning. Burkinske sikkerhetsstyrker er på plass utenfor hotellet, men situasjonen var ved 23.30-tiden norsk tid fortsatt uavklart.

En AFP-journalist på stedet forteller at det fortsatt kan høres sporadiske skuddvekslinger mellom angripere og sikkerhetsstyrker. Angrepet begynte rundt klokken 20.45 norsk tid.

Splendid Hotel ligger i sentrum av Ouagadougou og benyttes ofte av journalister, FN-ansatte og diplomater.

Det er foreløpig ikke avklart om det befinner seg nordmenn i hotellet. I sitt reiseråd for Burkina Faso fraråder UD reiser til landet som ikke er strengt nødvendige. Dessuten oppfordres norske borgere i eller på vei til Burkina Faso om å registrere sin reise.

Det vestafrikanske landet har i lang tid vært preget av politisk uro og mange blodige sammenstøt, men situasjonen roet seg noe etter presidentvalget i fjor høst.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus